Valitse sivu

Yläkoulut

Puhelinvaihde


Kiinteistön jätehuolto

asiakaspalvelu@kiertokapula.fi

Jäteneuvonta

neuvonta@kiertokapula.fi

Jätehuollon perusmaksu

perusmaksu@kiertokapula.fi

Ympäristökasvatusta yläkouluille

Yläkouluikäisille sopii mainiosti tutustumiskäynti jätteenkäsittelyalueelle, jossa selviää mitä jätteille tapahtuu roskikseen laittamisen jälkeen. Alueella havainnollistuu, millaisia jätteitä syntyy ja miten ne lajitellaan. Vierailijalle selviää myös missä materiaaleissa tai uusissa tuotteissa jätteitä on hyödynnetty.

Yläkouluilla tehtävä vierailukäyntimme voi olla luentomuotoinen ja siihen voi sisältyä kotona tehtävä ennakkotehtävä. Yläkoulujen ohjaus painottuu lajitteluohjeisiin ja lajittelun tärkeyteen uusiomateriaalien hyödyntämisen kannalta, koululaisia muistutetaan myös roskaamisen välttämisestä.

Mikäli koululla useammalla luokalla on tarvetta päästä kyselemään lajittelusta, voidaan neuvonnan teltta pystyttää koulun pihamaalle. Teltalla voi kysellä tietoa ja osallistua lajittelutehtävän ratkaisemiseen. Telttavierailuun sopii myös mainiosti ennakkotehtävä, missä nuoret ovat suunnitelleet etukäteen kysyttäviä kysymyksiä jätehuollosta.

Vierailukäynnit kouluilla ja tutustumiset jätteenkäsittelyalueille ovat yläkouluille maksuttomia.

 

 Uutiskirje yläkouluille

 

Uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista asioista, teemapäivistä ja annamme puuhavinkkejä, joissa ympäristökasvatus on huomioitu. Tutustu uutiskirjeisiin täältä ja tilaa omasi täältä.

Materiaalit yläkouluihin

Kierrätysalias yläkouluikäisille – ohje & materiaali

Ulkoministeriön globaalikasvatusaineisto kouluille. Linkki. Aineisto sopii käytettäväksi useiden eri aineiden oppitunneilla, kun aiheena on muun muassa tulevaisuus, kestävä kehitys tai aktiivinen kansalaisuus.