Valitse sivu

Alakoulut

Puhelinvaihde


Kiinteistön jätehuolto

asiakaspalvelu@kiertokapula.fi

Jäteneuvonta

neuvonta@kiertokapula.fi

Jätehuollon perusmaksu

perusmaksu@kiertokapula.fi

Ympäristökasvatusta alakouluille

Alakoululaisille tarjoamme tutustumiskäyntejä jätteenkäsittelyalueille, vierailemme kouluilla, lainaamme puuhapakettia eka- ja tokaluokkalaisille, järjestämme jäteselviytyjät– kilpailua nelosluokkalaisille ja tarjoamme peli- ja videomateriaaleja käyttöönne.

Retki jätteidenkäsittelyalueelle on huikea seikkailu. Alueella selviää, mitä roskille tapahtuu jätteeksi päätymisen jälkeen ja millaisina uusina tuotteina ne ilmestyvät uudelleen käyttöön. Jätteidenkäsittelyalueelle tehtävän retken osallistujamäärä on minimissään 10 henkeä.

Alakouluilla vierailukäyntimme voi olla luokkaopetusta tai liikunnallinen lajitteluviesti pihalla tai urheilusalissa. Luokassa voimme tutustua lajitteluun diasarjan avulla ja pohtia miksi lajittelu kannattaa. Vaihtoehtoisesti koulun pihalla tai urheilusalissa lajitellaan yhdessä roskia ja lopuksi lajitellut jätteet käydään yhdessä läpi pohtien, millaisia uusia tuotteita niistä tulee.

Mikäli koululla on useammalla luokalla tarvetta päästä kyselemään lajittelusta ja jätehuollosta, voidaan neuvonnan teltta pystyttää koulun pihamaalle. Teltalla voi kysellä tietoa ja osallistua lajittelutehtävän ratkaisemiseen. Telttavierailuun sopii mainiosti pieni ennakkotehtävä, jossa  opettajan johdolla mietitään kysyttävää jätehuollon eri osa-alueista. Kysymykset voi esittää vierailupäivänä teltalla.

Vierailuihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä puh. 075 753 0011 tai sähköpostilla neuvonta[at]kiertokapula.fi. Vierailukäynnit kouluilla ja tutustumiset jätteidenkäsittelyalueille ovat alakouluille maksuttomia.

Puuhapaketti (1-2 luokat)

 Neuvonnan lainattava Puuhapaketti on juuri päivitetty! Puuhapaketti tuo iloa arkeen ja tekee lajitteluharjoittelusta todella kivaa. Puuhapaketti sisältää opettavaiset materiaalit monenlaiseen leikkiin. Puuhapaketin laina-aika on noin kaksi viikkoa. Puuhapaketti noudetaan ja palautetaan johonkin toimipisteeseemme (Hämeenlinna, Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi ja Valkeakoski). Puuhapaketista löytyvät mm. mysteeripussukat, ongintaleikki ja lorupussit.

 

 Uutiskirje alakouluille

 

Uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista asioista, teemapäivistä ja annamme puuhavinkkejä, joissa ympäristökasvatus on huomioitu. Tutustu uutiskirjeisiin täältä ja tilaa omasi täältä.

Materiaalit alakouluihin

Jäte-Kim – ohje & materiaalit

Kierrätys Alias 3-6 lk – ohje & materiaalit

Liikunnallinen lajittelupeli 3-6 lk – ohje

Romuorkesteri 1-2 lk – laulutsanat ja leikit (pdf) & sanat ja leikit (sähköinen julkaisu)

Puuhatehtävä – lajittelutehtävä