Valitse sivu

Muovipakkausten keräys

Käytä verkkopalvelua


Customer service 8.00 - 18.00

Ympäristökasvatus, lajitteluneuvonta

Sorting advice 8.00 - 15.00

Jätehuollon perusmaksu


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 8.00 - 15.00

(pvm/mpm)Kiertokapula hoitaa muovipakkausjätteiden keräyksen niissä kunnissa, joissa se hoitaa myös seka- ja biojätteen keräyksen. Kiinteistöjen muovipakkausten keräykseen liittyvät asiat voi hoitaa asiakaspalvelumme kautta (pl. Nurmijärvi) puh. 075 753 0010, asiakaspalvelu@kiertokapula.fi.

Muovipakkausjätteen erilliskeräys on pakollista vähintään viiden asuinhuoneiston kiinteistöissä. Muilla kunnallisen jätehuollon piiriin kuuluvilla kiinteistöillä esim. kouluilla ja päiväkodeilla keräysvelvoite syntyy, kun muovipakkauksia kertyy vähintään 20 kiloa kuukaudessa. Kiertokapula hoitaa muovipakkausten keräyksen niissä kunnissa, joissa se hoitaa myös seka- ja biojätteen keräyksen.

Muovipakkauksia keräävän auton ajoreitin varrella olevat, alle viiden asuinhuoneiston kiinteistöt, kuten omakotitalot tai pienemmät taloyhtiöt voivat nekin liittyä mukaan keräykseen. Muovipakkauksia voi myös kerätä kimppakeräyksenä lähellä sijaitsevien kiinteistöjen kanssa. Taajaman ulkopuolella olevien kiinteistöjen liittymistä joudutaan harkitsemaan erikseen, koska pitkät ajomatkat eivät ole ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto. Parempi vaihtoehto on kuljettaa muovipakkaukset esimerkiksi kauppareissulla RINKI-ekopisteeseen.

Mikäli kiinteistöllä halutaan aloittaa muovipakkausten keräys, pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, jossa voidaan selvittää kiinteistön soveltuvuus keräykseen. Asiakaspalveluumme voit olla yhteydessä puh. 075 753 0010 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@kiertokapula.fi.

Hinnasto

MUOVIPAKKAUKSET, käsin siirrettävät pienastiat Tyhjennyshinta € (alv 24%)
Jäteastia 240 l 5,40
Jäteastia 360 l 5,53
Jäteastia 660 l 6,00

Muovipakkausten keräyksen hintaan kuuluu keräysastia, joka toimitetaan kiinteistölle keräyksen alkaessa. Muovipakkausten keräys voidaan järjestää myös syväkeräyksenä, jolloin kiinteistö vastaa keräysastian hankkimisesta ja asentamisesta. Kiinteistön vastuulle kuuluu myös jätehuoltomääräysten mukaisen keräyspaikan järjestäminen.

Muovipakkausten lajittelu

Asiakasnetistämme voi tilata jäteastiatarroja sekä lajitteluohjeita kiinteistön jätetilaan lajittelua helpottamaan. Kiertokapulan toimittamat jäteastiat on tarroitettu jo valmiiksi muovipakkausten lajitteluohjeella. Lajitteluun liittyviin kysymyksiin vastaa Kiertokapulan neuvonta puh. 075 753 0011 (ma-pe klo 8–15) tai neuvonta[at]kiertokapula.fi.

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen.