Valitse sivu

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastaa biojätekyselyyn nopeammin täällä.

Jätehuoltoon liittyminen

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 8.00 - 15.00

(pvm/mpm)

(Local network charge)
facebookinstagram linkedinYoutube

Kiertokapula hoitaa omistajakuntiensa vastuulla olevan jätehuollon. Jätehuollon velvoitteet perustuvat jätelainsäädäntöön ja jätehuoltomääräyksiin. Yhdyskuntajätehuolto on välttämättömyyspalvelu, joka edellyttää aina kunnan vastuuta palvelun hoitamisesta. Jätehuollon on toimittava myös siellä, missä palvelun tuottaminen on hankalaa ja tuottamatonta sekä erityisesti kuntalaisille yhdenvertaisesti.

Jätelain mukaan kaikkien asuinkiinteistöjen on liityttävä kunnan järjestämään jätehuoltoon. Tämä koskettaa myös vapaa-ajanasuntoja. Kiertokapulan kaikki omistajakunnat ovat siirtäneet kuiva-, seka- ja biojätteen sekä muovipakkausten kilpailutuksen ja kuljetuksen Kiertokapulan vastuulle (Nurmijärvi 1.3.2023 alkaen). Järjestelmä koskee myös aluekeräyspisteitä. Taloyhtiöt, omakotikiinteistöt ja vapaa-ajan asunnot voivat liittyä jätehuoltoon joko kiinteistökohtaisella astialla tai kimppa-astialla. Muiden kuin Kiertokapulan hoitamien jätejakeiden osalta kiinteistöt sopivat itse valitsemansa kuljetusyrityksen kanssa astioiden tyhjentämisestä.

Jätehuoltoon liittyminen onnistuu Asiakasnetissä tai ottamalla yhteyttä Kiertokapulan asiakaspalveluun. Aluekeräyspisteen käyttäjiksi voivat ilmoittautua sellaiset kiinteistöt, joilla ei ole mahdollisuutta järjestää kiinteistökohtaista astiaa. Aluekeräyspisteitä on käytössä kunnistamme Hämeenlinnassa, Mäntsälässä, Riihimäellä ja Valkeakoskella.

Yritykset ja yhteisöt voivat kilpailuttaa vapaasti jätehuoltonsa. Lue lisää yritysten jätehuollon järjestämisestä täältä.