Valitse sivu

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastaa biojätekyselyyn nopeammin täällä.

Kiinteistön jätehuolto

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 8.00 - 15.00

(pvm/mpm)

(Local network charge)
facebookinstagram linkedinYoutube

Kiertokapula hoitaa omistajakuntiensa vastuulla olevan jätehuollon. Jätehuollon velvoitteet perustuvat jätelainsäädäntöön ja jätehuoltomääräyksiin.

Yhdyskuntajätehuolto on välttämättömyyspalvelu, joka edellyttää aina kunnan vastuuta palvelun hoitamisesta. Jätehuollon on toimittava myös siellä, missä palvelun tuottaminen on hankalaa ja tuottamatonta sekä erityisesti kuntalaisille yhdenvertaisesti.

Jätelain mukaan kaikkien asuinkiinteistöjen on liityttävä kunnan järjestämään jätehuoltoon. Tämä koskettaa myös vapaa-ajanasuntoja. Kiertokapula hoitaa jätehuollon niissä omistajakunnissaan, joissa asiasta on sovittu kunnan kanssa. Taloyhtiöt, omakotikiinteistöt ja vapaa-ajan asunnot voivat liittyä jätehuoltoon joko kiinteistökohtaisella astialla tai kimppa-astialla. Jätehuoltoon liittyminen onnistuu Asiakasnetissä tai ottamalla yhteyttä Kiertokapulan jätehuollon asiakaspalveluun. Aluekeräyspisteen käyttäjiksi voivat ilmoittautua sellaiset kiinteistöt, joilla ei ole mahdollisuutta järjestää kiinteistökohtaista astiaa. Aluekeräyspisteitä on käytössä kunnistamme Hämeenlinnassa, Mäntsälässä, Riihimäellä ja Valkeakoskella.

Yritykset ja yhteisöt voivat kilpailuttaa vapaasti jätehuoltonsa. Lue lisää yritysten jätehuollon järjestämisestä täältä.

Jätehuoltoviranomainen eli jätelautakunta Kolmenkierto, Kiertokapula Oy ja ympäristönsuojeluviranomaiset toimivat yhteistyössä samalla alueella, ja niillä on jokaisella oma tehtävänsä:

Oman kuntasi valvontaviranomaisen yhteystiedot löydät kuntasi sivulta.