Valitse sivu

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastaa biojätekyselyyn nopeammin täällä.

Jätetaksan uudistuksella tavoitellaan päästöjen vähentämistä sekä mahdollisimman edullisia jätemaksuja kuntien asukkaille.
Kiertokapula Oy kilpailuttaa jätteenkuljetuksen omistajakunnissaan lukuun ottamatta Janakkalaa ja Nurmijärveä. Tähän asti kuljetusurakat on kilpailutettu pääasiassa kuntarajojen mukaan, mutta vaiheittain toteutettava taksauudistus mahdollistaa kilpailuttamisen tarvittaessa myös kuntarajojen yli.

Uudistuksen myötä jäteautojen reittejä ei tarvitse suunnitella kuntarajojen mukaan, mikä vähentää ajokilometrejä ja jätteenkuljetuksesta syntyviä päästöjä.
Yhteistä taksaa ja kilpailutusta on jo kokeiltu Hattulan ja Hämeenlinnan alueella hyvin kokemuksin.  Tehokkaat kuljetusreitit pitävät jätehuollon kulut alhaisina myös kuntalaisille.

Vuoden 2020 jätemaksutaksa on parhaillaan nähtävillä kuntien ja jätelautakunta Kolmenkierron verkkosivuilla, joka myös hyväksyy jätemaksutaksan.
Taksaehdotuksesta voi nähtävilläoloaikana 13.11.-3.12.2019 jättää kirjallisia mielipiteitä ja kommentteja jätelautakunnalle.

Kirjalliset mielipiteet on jätettävä jätelautakunta Kolmenkierrolle 03.12.2019 mennessä osoitteeseen

Hämeenlinnan kaupunki
Yhteinen jätelautakunta
PL 84
13101 Hämeenlinna

tai sähköpostitse jatelautakunta@hameenlinna.fi

Lisätiedot:
Jätelautakunta Kolmenkierto; jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, puh. 03 621 4194