Valitse sivu

Asbesti

Puhelinvaihde


Kiinteistön jätehuolto

asiakaspalvelu@kiertokapula.fi

Jäteneuvonta

neuvonta@kiertokapula.fi

Jätehuollon perusmaksu

perusmaksu@kiertokapula.fi

Lajittelu

Suomessa asbestia on käytetty rakennusmateriaaleissa 1920- luvulta 1990- luvulle muun muassa vesikatto- ja julkisivumateriaaleissa, rakennuslevyissä, putkieristeissä, tasoitteissa, maaleissa, liimoissa, kiinnitys- ja saumauslaasteissa, muovimatoissa sekä kaakeleissa. Jäte, jonka epäillään sisältävän asbestia, luokitellaan turvallisuussyistä asbestiksi. Tällaisia ovat esim. mineriitti-levyt, toja-/tojax-levyt, lujalevyt.

Suurempia, yli 2m3 kuormia otetaan vastaan vain Karanojan jätteidenkäsittelyalueella. Alle 2m3 kuormia otetaan vastaan kaikilla jätteidenkäsittelyalueillamme.

Lisätietoa

Asbestijätettä sisältävät pakkaukset ja kuorma pitää aina merkitä selvästi erottuvalla tekstillä: ”Asbestijätettä. Pölyn hengittäminen vaarallista / Asbestavfall. Farligt att inandas.” Jos tuojana on yritys, tulee pakkauksessa lisäksi olla yrityksen nimi.

Asbestijäte ei saa pölytä kuormaa purettaessa. Puutteellisesti pakattua, pölyävää asbestijätettä ei oteta vastaan. Pölyämätöntä asbestijätettä ei sen sijaan tarvitse pakata. Asbestijätteen voi pakata esim. kestäviin pusseihin, jotka laitetaan pahvilaatikoihin, joiden saumat on vahvistettu ilmastointiteipillä, tiiviisti suljettaviin, kestäviin säkkeihin tai kannellisiin ja pannalla suljettaviin tynnyreihin.

Asbestin aiheuttaman merkittävän terveysriskin vuoksi emme velvoita työntekijöitämme auttamaan asiakkaita asbestikuorman purkamisessa. Tällä pyritään minimoimaan työntekijöiden altistuminen asbestipölylle.